09-MAIG-2019 DAE
/

Hem finalitzat la primera edició del Compartim la criança. Un espai psicoeducatiu que obrim a la Casa del Parc del Xipreret, a Igualada, diversos períodes a l’any, per a donar suport a les famílies amb nadons, potenciar les competències marentals i parentals, i afavorir el benestar familiar.

Han participat famílies amb nadons d’entre 1 mes, mes i mig, fins que comencen a gatejar, sobre els 8 o 9 mesos. Principalment han estat mares i nadons, amb les quals hem desenvolupat dinàmiques i tertúlies entorn temes com la pròpia salut, la introducció de nous aliments, els petits canvis en les etapes dels nadons, la reincorporació a l’àmbit laboral, amb les inquietuds que això comporta a l’hora de deixar el bebè o com reestructurar-se el temps, l’enyorança de la vida anterior, la tria de la llar d’infants, o el dilema de demanar una excedència, amb les incomprensions i les complicitats que ens trobem quan ja ho hem fet.

Com és habitual, el grup ha resultat molt ric en quant a experiències, per la gran diversitat de mirades sobre la maternitat que ha acollit.

Compartim la criança tornarà a obrir portes el proper 4 de juny. Es duu a terme en dimarts, de 10 a 11.30h, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada  i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, i està obert a totes les famílies amb nadons o petita infància. Per participar cal inscriure’s, però hi ha flexibilitat tant a l’hora d’entrar com de sortir per a adaptar-se als diferents moments de la maternitat. L’espai sempre resta obert a alguna mare nova.