30-OCTUBRE-2019 DAE
/

Fins el 25 de novembre presentem arreu de Catalunya el nou mòdul de Prevenció de Violències Masclistes que hem realitzat per al programa d'acollida de persones migrades de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania. En aquesta primera fase de desenvolupament, formem als formadors i les formadores que el duran a terme en cada territori. 

Des del 7 d’octubre, hem anat a Tarragona, Lleida, Barcelona, Manresa (Catalunya Central) i Amposta (Terres de l’Ebre). Queda pendent Girona, amb una darrera sessió que realitzarem el dilluns 25N, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones i les nenes.

És un mòdul de sensibilització i prevenció de les violències masclistes per a totes les persones nouvingudes, a realitzar amb grups mixtes, preferentment en 5 sessions de 3 hores. Durant les presentacions prèvies, facilitem continguts, eines i suport a les formadores i formadors que l'oferiran, amb una vessant pràctica, basada en exercicis i dinàmiques que aconseguixin una major implicació de les persones participants, a la vegada que un espai per a la reflexió i l’anàlisi guiades.

Els objectius que ens proposem són reflexionar sobre els diferents rols socials que assumeixen les dones i els homes; reflexionar sobre la violència contra les dones, les violències masclistes: els diferents àmbits, tipus, formes, fases, etapes i conseqüències; identificar les diferents pautes culturals que dificulten visualitzar les situacions de violències masclistes; conèixer la normativa legal i els drets de les dones víctimes de violències masclistes i específicament de les dones immigrades i els fills i filles; conèixer els diferents recursos existents en informació, assessorament, atenció i recuperació de violències masclistes, i com accedir-hi; i apoderar en salut sexual i reproductiva, entre d'altres.