27-NOVEMBRE-2019 DAE
/

Es presenta a Igualada el protocol d’"Intervenció amb infants i adolescents que viuen situacions de Violència Masclista al nucli familiar" de l'Anoia, a càrrec del Consell Comarcal de l'Anoia, amb l'Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
Un protocol pioner, del que disposen molts pocs territoris, que ha estat realitzat per un equip multidisciplinar, amb la participació de Dones Amb Empenta com a SIE i SIAD, serveis especialitzats, i com a entitat que ofereix recursos per a les famílies.
El document s'emmarca en el marc legal de les violències masclistes i els drets de la infància i l'adolescència, per a exposar com els contextos de violència cap a la parella fan patir i danyen amb severitat els infants i adolescents que hi estan exposats, a causa del clima de carències, inseguretat i estrès permanent que generen.
S'estableix com es poden detectar les consequències de la violència masclistes en fills i filles, els factors de risc i de protecció, i quan i com actuar amb models d'intervenció en xarxa que impliquen tots els serveis del territori.